Історія появи піци пепероні

Почнемо з того, що пепероні – це одна із різновиду салямі родом із Італії  – гостра ковбаса, назва якої походить від італійського слова peperone, тобто перець. Ковбасу шанували за її тривалий час зберігання – завдяки вмісту спецій та гострого перцю її можна було зберігати протягом місяця.  Власне корж з такою ковбасою, сиром та соусом отримав назву Пепероні піца. 

 

Хто придумав піцу пепероні?

Очевидно, що історія піци пепероні починається в Італії, зокрема в Неаполі. Саме гострота ковбаси додає піці унікального смаку, який так полюбили у всьому світі. Рецепт піци з пепероні розлетівся по різних країнах, вид ковбаси змінювався, проте головна її характеристика – гострота – залишалась, незалежно від континенту. 

 

Чому піца називається “пепероні”?

Історія виникнення піци пепероні проста, як і все геніальне. Ковбаса пепероді з  давніх-давен цінувалася серед шанувальників італійської салямі за свій неповторний гострий смак. Отож, взявши за основний інгредієнт салямі пепероні, піца отримала таку ж назву. 

 

Класичний рецепт піци пепероні

Вигляд піци пепероні дещо змінювався протягом історії. Проте, пройшовши всі етапи свого гастрономічного розвитку, знайшла свій довершений рецепт, який і став класичним. До класичної піци пепероні обов’язково  входить сир моцарела, гостра салямі з перцем (пепероні) та соус на основі томатів. Ці прості та зрозумілі смаки стали улюбленими по цілому світі, і є бестселлерами багатьох піцерій.

 

Як приготувати піцу самостійно?

За основу варто взяти улюблений  рецепт коржа, щедро додайте соус барбекю на основі томатів, викладіть тонко нарізану пепероні (або іншу гостру салямі з перцем), додайте кульки моцарелли міні, трішки тертого пармезану та італійських спецій. Випікайте в домашній духовій печі орієнтуючись на готовність коржа. Звично це займає 10-15 хв при температурі випікання 220 градусів на нижньому рівні в режимі верх-низ.

 

Піца пепероні від LA П’ЄЦ

 

Наша піца пепероні – це 400 грамів неймовірного смаку з перчинкою. Збалансоване поєднання сиру моцарелла, соусу барбекю, ковбаси пепероні, пармезану та руколи. Тому без вагань збирайте шумну компанію друзів, організовуйте святковий обід чи вечерю, замовляйте на весь офіс, беріть з собою в подорож чи на природу, влаштовуйте пікнік з найсмачнішою піцою із печі від LA П’єц. Спробуйте та відчуйте смак запальної Італії в себе вдома.